1.5.2015

Kuivaa jorinaa kosmetiikkabudjetista

Toukokuun eka päivä. Wou. Aika tosiaan lentää kuin siivillä. Kuis siellä on vaput sujunut? Itsehän vietin sen rauhallisesti kotona. Kävin keskiviikkona elämäni ensimmäisessä bodypumpissa ja koko kroppa on romuna. :D Reisilihakset on turvoksissa ja niin kipeät että pelkkä oleminen on tuskaa. Puhumattakaan muista lihaksista. Oh well, kyllä se tästä! :)

Niin, siitä kosmetiikkabudjetista. Nyt se on tosiaan todellisuutta. Toukokuu on ensimmäinen budjetti-kuukausi. Hiukan hirvittää miten tämä lähtee sujumaan. Mä olen tottunut ostelemaan niin että kun joku miellyttää, ostan sen. Niinhän se menee että ihan liikaa tulee osteltua tuolla tavalla, siksipä tämä on ihan hyvä pysähdys. Opetella ostamaan fiksusti ja harkitusti. Miettiä mitä oikeasti tarvitsee ja tuleeko ostamaansa oikeasti käyttämään.

Pohdin summaa pitkään ja hartaasti. 50€ on liian vähän - 100€ tuntuu taas liian suurelta summalta kosmetiikkaan per kuukausi. Päädyin sitten siihen väliin: 80€.

Budjettiin en ota mukaan esim kampaajakäyntejä. Mulla pelkkä viiden viikon välein tapahtuva tyvin värjäys ja latvojen tasaus menis yli tuosta kahdeksastakympistä. :D Ei olis mitään järkeä että jos haluan käydä tukkani huollattamassa, en saisi ostaa mitään muuta. Nope. Samoin jotkut perus-jutut kuten suihkusaippuat, sheivausgeelit ja dödöt jätän pois budjetista.

Kaikki meikit, ihonhoitotuotteet, hiustenhoitotuotteet,kynsilakat jne sen sijaan kuuluvat budjetin piiriin. Näihin kaikkiin tuon 80€ per kuukausi pitäisi riittää. Oh my. Saas nähdä kuinka mun käy. Tai hyvinhän mun käy, kun tuosta ei vain yksinkertaisesti lipsuta - mutta kuinka suuria vaikeuksia tässä pysyminen aiheuttaa. :D

Wish me luck ja tsempatkaa! Päivittelen tänne kuinka elämä tälleen pohtien ostellen sujuu ja kuinka paljon sitä rahaa kosmetiikkaan nyt toukokuussa sitten meneekään...

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Musta toi kuulostaa realistiselta summalta, itse varmasti pystyisin pysyttelemään siinä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! :) Mulla haaveena että saan tosta vielä parikymppiä nipistettyä pois, kunhan nyt ensin tottuu tähän että ostaa harkiten.

      Poista